June 2024
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Member Institutions
An error occured during parsing XML data. Please try again.
There is no translated content available yet

 

Kedvezményezett neve: Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ

Projekt címe: Kávéházi Esték 2021. Balmazújváros

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-01764

Támogatás összege: 3 199 800 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2021. augusztus 31.

A PROJEKT BEMUTATÁSA:

A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ Támogatói Okiratát 2021. június 24-én léptette hatályba a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva megnevezésű felhívás alapján.

A beruházás teljes összege bruttó 3 199 800.- Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.

A projekt szükségességének alátámasztása, előzmények:

Mint ahogy a HKFS vezetői összefoglalójában is olvashatjuk, „Hajdú-Bihar megyében, a Hortobágy szélén fekvő Balmazújváros járási székhely, mely a hasonló nagyságú településekkel megegyező problémákkal küzd: természetes népességfogyás, a fiatalok elvándorlása, a munkahelyek hiánya és emiatt egyre több családnál jelentkező megélhetési problémák, mindezek követeztében a helyi társadalom atomizálódása.” A társadalom a fenti problémákra általában karácsony tájékán a legérzékenyebben, viszont az a feladatunk, hogy ez a téma az év bármely időszakában az egyik legkiemeltebb legyen. Ezért hagyományteremtő céllal szeretné megindítani rendezvénysorozatát a Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ. A nyár a legtöbb család számára a kirándulások, pihenések, szabadidős programok időszaka. Viszont a Kedvezményezett napi szinten találkozik nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű családokkal, emberekkel. Célul tűztük ki azt, hogy erre minden körülmények között, és az év minden időszakában felhívjuk a figyelmet. Ezért szervezzük programjainkat úgy, hogy a belépést egy darab tartós élelmiszer felajánlásához kötjük. Az összegyűjtött adományokat a Kedvezményezett hátrányos helyzetű családok megsegítésére fordítja.

A projekt célja:

A programsorozat célja, hogy a Balmazújvárosi Helyi Közösség civil szervezetei, gyermek- és ifjúsági közösségei, tehetségei bemutathassák értékeiket, tudásukat. Ezáltal elmélyítjük az összetartozás érzését, és hagyományt is teremtünk településünkön, amely színesíti a város kulturális programkínálatát, közelebb hozza egymáshoz a közösségeket.

Másrészt viszont kiemelt célunk, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében elrendelt kijárási korlátozások miatt elmaradt rendezvények helyébe új kikapcsolódási lehetőséget kínáljunk, ezzel támogassuk a helyi közösségek, társadalmi kapcsolatok újjáéledését, kiemelten – a Balmazújvárosi Helyi Közösség lakossága, vállalkozásai és civil szervezetei – értékeit, hagyományait.

Harmadrészt pedig – és ez a legfontosabb feladatunk -, hogy a humanitárius szellemiséget terjesszük Balmazújvároson, felhívjuk a figyelmet arra, hogy élnek a közösségünkben hátrányos helyzetű családok, akik a támogatásunkkal egyrészt ingyenes programokon vehetnek részt, másrészt pedig tartós élelmiszercsomagokat kapnak, amelyek segítik őket a nehéz családi és anyagi körülmények között.

A projekt által érintett célcsoport(ok):

Programsorozatunk célcsoportjait két külön kategóriába soroljuk.

A programsorozatot a Múzeumkertbe tervezzük, amely helyszín a Balmazújváros Helyi Közösség teljes lakossága számára könnyen megközelíthető. A 4 napon (2021.08.11., 12., 13., 14.) 4 különböző előadásmóddal és megközelítésben állítottuk össze a fellépők listáját, a stílust és a hangulatot. Ezáltal széles körben meg tudjuk mozgatni a teljes lakosságot, mindenki talál a számára tetsző programot. Ezáltal őket közvetlenül el tudjuk érni.

A közvetett célcsoportba azokat soroljuk, akik a programsorozat keretein belül összegyűjtött adományokból részesülhetnek, akár tartós élelmiszer, akár tisztítószer vagy játék, esetleg egyéb szükségleti tárgy ajándékozása által. Ők a romák és/vagy mélyszegénységben élők, a kisgyermekes családok, nők, idősek, fogyatékkal élők.

A projekt tervezett befejezési határideje: 2021. augusztus 31.

 
There is no translated content available yet

 

 

TÁMOP

Társadalmi Megújulás Operatív Program

 Read more...

 

 

We all know, that for an effective cooperation we have to strive to develop good team spirit and genial working atmosphere. To put up a good show usually need strong and conflict-free teams.

A group is strong, stable and friendly disposed, if relations of its members are multiple, differentiated, while honest and conformable, so everyone knows what to expect from the other and, appreciation to each other will be corresponding.

 

Read more...

 
There is no translated content available yet

 

A projekt keretében kistérségi szinten lehetőségünk nyílt közösségi munkás és önkéntes koordinátor képzésben is részt venni a családsegítő szolgálat munkatársaival közösen.

A képzés célja a kistérség településeinek személyes ellátást nyújtó szociális szolgáltatásainak minőségi javítása a közösségi munka módszereivel és önkéntes tevékenységgel, ezen keresztül a helyi társadalmak integráltságának növelése, aktív, a munkaerőpiacon sikerrel boldoguló állampolgárok számának gyarapítása.

 

Read more...

 
There is no translated content available yet

 

A pályázat lebonyolításában a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai közösen vettek részt.

A Balmazújvárosi Kistérségben a magas gondozotti létszámból eredően és az esetek súlya miatt a családgondozók leterheltsége magas, szakmai ártalomként jelentkezik a kiégés, ezt lenne hivatott megelőzni a szupervízió, melyet a 15/1998. (IV.30.) NM rendelet alapján biztosítani kell a családgondozók részére.

 

Read more...

 
More Articles...