May 2024
M T W T F S S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Member Institutions
An error occured during parsing XML data. Please try again.
There is no translated content available yet

 

A gyermekek szünidei csellengéseinek megelőzése érdekében feladatunk szabadidős programok szervezése is.

A projekt megvalósításával szerettük volna azoknak a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltéséhez hozzájárulni, akiknek a szülei nem tudják biztosítani gyermekeik napközbeni felügyeletét, napi egyszeri meleg étkezését a nyári szünetben.

Célul tűztük ki - a környezet adta lehetőségek egyéni szelektálásával - a gyermekek szabadidejüket tartalmasan, önfejlődést elősegítő módon töltsék el.

 

2010. 06. 30. - 07. 04.: Hortobágyi kolléganővel közösen a balmazújvárosi és a hortobágyi gyermekek részére 5 napos kézműves foglalkozással egybekötött nyári tábort szerveztünk Kemence községbe, a Domszky Pál Erdészeti Erdei Iskolába. Célunk az volt elsősorban, hogy a két településen élő gyermekek között erősítsük a kapcsolatokat, illetve, hogy elősegítsük a gyermekek környezettudatos magatartásának és egészséges életvitelének kialakulását egy gyönyörű természeti környezetben.

2010. 07. 15.: Egy napos kirándulást szerveztünk Hortobágyra, ahol a gyermekek megismerhették Hortobágy nevezetességeit.

 

2010. 09. 27.: A városi autómentes nap keretében szolgálatunk tagjai is az intézmény csapattagjaként, részt vett a „Mozogj velünk” címmel meghirdetett versenyen, ahol második helyezést értünk el.

2010. októberében az idősek napja alkalmából megszervezésre került ünnepség megszervezésében és lebonyolításában vettünk részt.

2010. 11. 29.: Az egészséges életmód, az egészség megőrzése jegyében a családsegítő szolgálattal közösen programot szervezünk. Az egész napos program keretében rajzpályázatot hirdettünk a lakosság részére „November az egészségkultúra hónapja” címmel. A szolgálatunkhoz beérkezett rajzok a program keretében kiállításra kerültek, illetve a témának legjobban megfelelő rajzokat bizottság segítségével kategorizáltuk és a legjobb rajzokat könyvjutalommal díjaztuk. A programban részt vevő különböző korosztályú gyermekek részére az egészséges életmóddal kapcsolatos előadást szerveztünk.

A lakosság előadások keretében információt szerezhetett a jóga élettani- és pszichés hatásáról, az alternatív gyógymódokról és gyógyításról, az ásványi sók jótékony hatásáról. A nap folyamán ingyenes vércukorszint, vérnyomásmérés, szemészeti szűrés volt, melyben a védőnők segédkeztek. Az érdeklődőket gyümölccsel, teával kínáltuk meg.

 

2010. decemberében hátrányos helyzetű gyermekek számára szolgálatunknál már hagyománynak számító „Cipős doboz” ajándékgyűjtési akciónk lebonyolítása keretében a helyi iskolák, magánemberek felajánlásából sok ajándék érkezett, mellyel a gondozott gyermekeknek tudtunk karácsony közeledtével örömet szerezni.

A Karácsonyi Forgatag keretében családgondozóink meleg teával és szaloncukorral kedveskedtek a lakosságnak.

A gondozott családok gyermekei részére kézműves foglalkozások keretében a neves ünnepekhez (farsang, nőnap, anyák napja, mikulás nap, karácsony) igazítva egész évben lehetőséget biztosítottunk ahhoz, hogy a gyermekek saját készítésű ajándékkal lepjék meg szeretteiket.