május 2024
H K SZ CS P SZ V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
An error occured during parsing XML data. Please try again.

 

Kedvezményezett neve: Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ

Projekt címe: Kávéházi Esték 2021. Balmazújváros

Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-01764

Támogatás összege: 3 199 800 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Tervezett befejezési dátum: 2021. augusztus 31.

A PROJEKT BEMUTATÁSA:

A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ Támogatói Okiratát 2021. június 24-én léptette hatályba a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága a Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva megnevezésű felhívás alapján.

A beruházás teljes összege bruttó 3 199 800.- Ft, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatási összeg.

A projekt szükségességének alátámasztása, előzmények:

Mint ahogy a HKFS vezetői összefoglalójában is olvashatjuk, „Hajdú-Bihar megyében, a Hortobágy szélén fekvő Balmazújváros járási székhely, mely a hasonló nagyságú településekkel megegyező problémákkal küzd: természetes népességfogyás, a fiatalok elvándorlása, a munkahelyek hiánya és emiatt egyre több családnál jelentkező megélhetési problémák, mindezek követeztében a helyi társadalom atomizálódása.” A társadalom a fenti problémákra általában karácsony tájékán a legérzékenyebben, viszont az a feladatunk, hogy ez a téma az év bármely időszakában az egyik legkiemeltebb legyen. Ezért hagyományteremtő céllal szeretné megindítani rendezvénysorozatát a Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ. A nyár a legtöbb család számára a kirándulások, pihenések, szabadidős programok időszaka. Viszont a Kedvezményezett napi szinten találkozik nehéz körülmények között élő, hátrányos helyzetű családokkal, emberekkel. Célul tűztük ki azt, hogy erre minden körülmények között, és az év minden időszakában felhívjuk a figyelmet. Ezért szervezzük programjainkat úgy, hogy a belépést egy darab tartós élelmiszer felajánlásához kötjük. Az összegyűjtött adományokat a Kedvezményezett hátrányos helyzetű családok megsegítésére fordítja.

A projekt célja:

A programsorozat célja, hogy a Balmazújvárosi Helyi Közösség civil szervezetei, gyermek- és ifjúsági közösségei, tehetségei bemutathassák értékeiket, tudásukat. Ezáltal elmélyítjük az összetartozás érzését, és hagyományt is teremtünk településünkön, amely színesíti a város kulturális programkínálatát, közelebb hozza egymáshoz a közösségeket.

Másrészt viszont kiemelt célunk, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében elrendelt kijárási korlátozások miatt elmaradt rendezvények helyébe új kikapcsolódási lehetőséget kínáljunk, ezzel támogassuk a helyi közösségek, társadalmi kapcsolatok újjáéledését, kiemelten – a Balmazújvárosi Helyi Közösség lakossága, vállalkozásai és civil szervezetei – értékeit, hagyományait.

Harmadrészt pedig – és ez a legfontosabb feladatunk -, hogy a humanitárius szellemiséget terjesszük Balmazújvároson, felhívjuk a figyelmet arra, hogy élnek a közösségünkben hátrányos helyzetű családok, akik a támogatásunkkal egyrészt ingyenes programokon vehetnek részt, másrészt pedig tartós élelmiszercsomagokat kapnak, amelyek segítik őket a nehéz családi és anyagi körülmények között.

A projekt által érintett célcsoport(ok):

Programsorozatunk célcsoportjait két külön kategóriába soroljuk.

A programsorozatot a Múzeumkertbe tervezzük, amely helyszín a Balmazújváros Helyi Közösség teljes lakossága számára könnyen megközelíthető. A 4 napon (2021.08.11., 12., 13., 14.) 4 különböző előadásmóddal és megközelítésben állítottuk össze a fellépők listáját, a stílust és a hangulatot. Ezáltal széles körben meg tudjuk mozgatni a teljes lakosságot, mindenki talál a számára tetsző programot. Ezáltal őket közvetlenül el tudjuk érni.

A közvetett célcsoportba azokat soroljuk, akik a programsorozat keretein belül összegyűjtött adományokból részesülhetnek, akár tartós élelmiszer, akár tisztítószer vagy játék, esetleg egyéb szükségleti tárgy ajándékozása által. Ők a romák és/vagy mélyszegénységben élők, a kisgyermekes családok, nők, idősek, fogyatékkal élők.

A projekt tervezett befejezési határideje: 2021. augusztus 31.

 

 

 

TÁMOP

Társadalmi Megújulás Operatív Program

 Bővebben...

 

 

Mindannyian tudjuk, hogy a hatékony együttműködés érdekében törekedni kell jó csapatszellem, derűs munkahelyi légkör kialakítására. Jó teljesítményt általában az erős és konfliktusmentes csoportok nyújtanak.

Egy csoport akkor erős, stabil és jó szellemű, ha a tagok között sokrétű, megfelelően differenciált, ugyanakkor nyílt és elfogadó kapcsolatok alakulnak ki, így mindenki tudja, hogy mit várhat el a másiktól, és egymás megítélésében is objektívebbek leszünk.

 

Bővebben...

 

 

A projekt keretében kistérségi szinten lehetőségünk nyílt közösségi munkás és önkéntes koordinátor képzésben is részt venni a családsegítő szolgálat munkatársaival közösen.

A képzés célja a kistérség településeinek személyes ellátást nyújtó szociális szolgáltatásainak minőségi javítása a közösségi munka módszereivel és önkéntes tevékenységgel, ezen keresztül a helyi társadalmak integráltságának növelése, aktív, a munkaerőpiacon sikerrel boldoguló állampolgárok számának gyarapítása.

 

Bővebben...

 

 

A pályázat lebonyolításában a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat munkatársai közösen vettek részt.

A Balmazújvárosi Kistérségben a magas gondozotti létszámból eredően és az esetek súlya miatt a családgondozók leterheltsége magas, szakmai ártalomként jelentkezik a kiégés, ezt lenne hivatott megelőzni a szupervízió, melyet a 15/1998. (IV.30.) NM rendelet alapján biztosítani kell a családgondozók részére.

 

Bővebben...

 
További cikkeink...