december 2021
H K SZ CS P SZ V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ telephelyén, a Liget Közösségi Házban immáron második éve rendszeresen megvalósulnak torna és sportfoglalkozások. Mindezek hozzásegítik a szociális intézmény munkatársait és ellátottait a rekreáció és a kikapcsolódás lehetőségéhez.
A sporttevékenység köztudottan segít a mindennapi stresszhelyzetek leküzdésében, az állóképesség javításában, a jó közérzet kialakításában, illetve lehetőséget teremt fogyatékkal élő, pszichiátriai és szenvedélybeteg és idős klienseinknek, hogy szabadidejüket hasznosan, szervezett formában töltsék el. Az intézményben kihasználva a mozgás egészségvédő, egészségmegőrző és szórakoztató jótékony hatásait, jóga illetve kardio edzés/ tornafoglalkozás valósul meg. A mozgásra a szervezet további lehetőséget kínál és valamennyi érdeklődő rendelkezésére bocsájtja a testedző gépeit, mely idén júniusban új darabbal bővült.
A MEDIWEL Kft. is hozzájárult a testi és lelki egészségvédelemhez, hisz egy több százezer forint értékű FLABÉLOS vibrációs edzőgéppel ajándékozta meg a Liget Közösségi Házat. Az edzőgép orvos szakértők, gyógytornászok ajánlásával segíti a használók jó közérzetének, energiájának biztosítását, illetve számos betegség (csontritkulás, derékfájás) tünetének enyhítését és erősíti az immunrendszert, fokozza az anyagcserét, javítja a vérkeringést.
A jövőben az intézmény célja, hogy az egészségmegőrzés és egészségvédelem jegyében támogassa munkatársait és klienseit.
Szeptemberben a Liget Közösségi Ház munkatársai és kliensei Sopronba készülnek, ahol a társintézmény meghívására országos sportversenyen vesznek részt. Több sportágban is készülnek a megmérettetésre. A felkészülésben a versenyszámokban indulókat Földesiné Tóth Erika segíti.


Bordás Beáta
Humán Szolgáltató Központ
Liget közösségi Ház