január 2022
H K SZ CS P SZ V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

A Liget Közösségi Ház munkatársaival és ellátottaival Nagykanizsán, színjátszó fesztiválon jártunk júniusban. A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ által működtetett Pszichiátriai betegek Nappali Ellátása és a Közösségi Pszichiátriai betegek Ellátása meghívást kapott a bázakerettyei Völgy Alapítvány szervezésében a Pszichiátriai Betegek IX. Országos Színjátszó és Művészeti Találkozójára.

A meghívást elfogadtuk és természetesen legjobb tudásunk szerint lelkesen nekiláttunk a felkészülésnek. Heteken át lázasan készültünk, ellátottak és dolgozók egyaránt az ismeretlen kalandra. Meseválasztás, zeneválasztás, próba, díszletkészítés, próba, jelmezkészítés, próba…. zajlottak az előkészületek. Végül június 16- án három műsorszámmal és kézműves termékeinkkel a tarsolyunkban elindultunk Nagykanizsára a megmérettetésre.
Feszültséggel és izgalommal teli vártuk és figyeltük az eseményeket. Terepszemléztünk, hisz a színjátszó körünk először lépett színpadra, erre az alkalomra alakult meg. Az előadók táborában igen jól felkészült, visszajáró, tapasztalt csoportokat láthattunk, színesebbnél színesebb produkciókkal. Feszülten  vártuk csapatunk színre lépését és a darabunk sikerét, hisz a többi fellépő már jeleskedett a színjátszásban, mi pedig a kezdőket képviseltük. A szórakoztató és izgalmas napjainkat követte az eredményhirdetés. Lélegzet elállva vártuk a zsűri, Bódi Éva- humán szervező, viselkedésterapeuta, Prof. Szűcs Attila- pszichiáter, Stefán Gábor- koreográfus és Perényi Balázs- rendező  értékelését. Igen nagy meglepetést okoztak újonc csapatunknak. Mindhárom produkciónk említést kapott az értékelésen, kitűnően teljesítettünk. A mese, illetve ének előadásunk kiemelt dicséretet kapott, gratuláltak kiváló teljesítményünkhöz. Emellett a bizottság a „Kabaré a buszmegállóban” című előadásunkat „Bronz” fokozatúnak minősítette. Továbbá a darab egyik főszereplője, az idős asszony szerepének alakításáért „A legkiemelkedőbb színészi teljesítményért” járó különdíjat is megkapta.
A nagy hajrát követően boldog volt csapatunk, hisz először tettük próbára magunkat az új ismeretlen világba, hisz még eredményeket is sorakoztathattunk fel.
Elégedetten, immáron ifjú színészpalántákként szálltunk fel a buszra és vígan, dalolva indultunk haza. Valamennyien jó hangulatban voltunk, hisz a két nap alatt feltöltődhettünk, szórakozhattunk és ismerkedhettünk.
A találkozón  és más intézmények képviselőivel barátkoztunk és ismerkedtünk. Bízunk benne, hogy két év múlva is találkozni fogunk, illetve hamarabb, mert több meghívást is kaptunk más, hasonló rendezvényekre.

 

Bordás Beáta
Balmazújvárosi Kistérség Humán
Szolgáltató Központ munkatársa