augusztus 2022
H K SZ CS P SZ V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Immár hagyománnyá vált intézményünkben, hogy a szépkorú lakóinkat ünnepélyes keretek között köszöntjük.
2014. 02. 19-én különösen örülhettünk, mert 95. születésnapja alakalmából köszönthettük Burai Istvánné, született Szabó Juliska nénit a családja körében, a Nefelejcs Idősek Otthonában. Többszörös ünnep ez a mai, hisz 16-án volt a névnapja és február 20-án 7 esztendeje, hogy az idősek otthonának lakója lett.
Valamennyi alkalomból nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöttük Őt.
Juliska néni 1919. február 19-én született Balmazújvároson a Daru 3. utca 10. szám alatt, ott nőtt fel, onnan járt iskolába, ahol mindig kitűnő tanuló volt. Tiszta, éles gondolkodását a mai napig megőrizte, azzal a sok bölcsességgel, amit az eddig megélt élete során tapasztalt.
A Szabó családban a gyermekáldás igen bőséges volt, 9 gyermek született. Juliska néni volt az első szülött. Ennek a bőséges gyermekáldásnak köszönhető, hogy ezen a napon ilyen sokan gratulálhattunk neki.
Juliska nénit a mai napon a családján kívül sok szeretettel köszöntötték az idősek otthonának lakói, dolgozói. Nagy tisztelettel köszöntötte még városunk polgármestere, Dr. Tiba István, aki egyben a Miniszterelnök Úr köszöntését is tolmácsolta, és átadta a város, ill. a Kormány köszöntő oklevelét is.
Az ünnepelt és a vendégek szórakoztatásáról Burai Pista bácsi és Blága László duója, valamint a Kadarcs Népzenei Együttes gondoskodtak.
Valamennyien megható pillanatokat élhettünk át, amikor Juliska nénit 4 ősz hajú „kisfia” köszöntötte. Természetesen a meghatottság könnyeitől Ők sem tudták szavakba önteni gondolataikat, ezért Kovács Kati „Úgy szeretném meghálálni” című dalát hívták segítségül.
Valamennyi jelenlévő szemeit örömkönnyek homályosították.
Aztán természetesen megérkezett a torta, a tűzijáték és durrogott a pezsgő.
Az ünneplést, jó magyar hagyományokhoz híven megvendégelés, eszem – iszom zárta. A finom falatok elkészítéséről és szervírozásáról az idősek otthonában működő konyha gondoskodott.
Nem mindennapi, felejthetetlen élményben volt részünk.

Isten éltesse Juliska nénit!