April 2023
M T W T F S S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Member Institutions
An error occured during parsing XML data. Please try again.
There is no translated content available yet

„Az élet gazdagabb lesz, ünnepibb, és emberibb, ha megtöltöd a hétköznapok percét a rendkívülivel, az emberivel, a jóindulatúval és az udvariassal; tehát az ünneppel.”

/Márai Sándor/

 

Október 15.-én a Humán Szolgáltató Központ dolgozói az Idősek Napja alkalmából ismét köszöntötték az időseket egy jól megszervezett, színvonalas műsor keretében. Volt aki a szervezésben vett részt, és voltak kollégák, akik aktívan szerepeltek valamelyik műsorszámban.
A program a Művelődési Központban  került megrendezésre, ahol kezdésre a színházterem megtelt idősekkel. Voltak, akik kerekesszékkel érkeztek, az ő szállításukról az intézmény gondoskodott.

Rendezvényünket Dr. Tiba István, városunk polgármestere nyitotta meg, aki a legnagyobb tisztelettel beszélt az idős korosztályról.
Ezt követően Figéné Nádasdi Ágnes intézményvezető asszony köszöntő beszédében megemlítette, hogy az idei év a tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve is.

A köszöntő és megnyitó beszédek után elkezdődött a rendezvény, mely színes, szórakoztató programjával mindenkit lenyűgözött.
A házi segítségnyújtás és idősek klubja dolgozói fátyoltánccal készültek a gondozottak számára, akik csillogó szemmel, meghatódva figyelték a zenés összeállítást, hisz az életükben nap mint nap jelen lévő  segítőjüket most egy másik oldalról is megismerhették.

A vajdasági származású Polgár Lilla egy népdalcsokorral kedveskedett, akinek gyönyörű hangja betöltötte a teltházas színháztermet.
A Kelet zenéje, tánca, öltözéke szintén különleges élményt nyújtott a „Kelet fényei” hastánc csoport  két tagjának közreműködésével.
A 30 éve működő Hímes Néptáncegyüttes a Hortobágy táncaival fergeteges hangulatot teremtett.
A délután meglepetés vendége Kovács Kati, az egyik legsokoldalúbb hazai énekesnő volt, aki ezen a napon ünnepelte a születésnapját. Mindenkit lenyűgözött humorával, jelenlétével, közvetlenségével, különleges hangjával.
Az ünnepléshez tartozott a szép korú, 90.-ik életévét betöltött ellátottak köszöntése. Az intézmény ellátottjai közül 21-en büszkélkedhetnek ezzel a magas korral, de egészségi okok miatt hatan tudtak megjelenni. Polgármester úr és az intézményvezető asszony  ajándékkal, jókívánságokkal köszöntötték őket.

Az idősek a rendezvény óta folyamatosan nyilvánítják ki köszönetüket, hálájukat és elismerésüket az intézmény dolgozóinak, amiért ezzel a csodálatos élménnyel gazdagították őket.

 

 

Dusa Gabriella
Humán Szolgáltató Központ

KÉPTÁR