szeptember 2023
H K SZ CS P SZ V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Idén is megrendezésre került december 18-án délután kétórai kezdettel a karácsonyi ünnepség a Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ Nefelejcs Idősek Otthonában. Az ünnepség előtt már hetekkel az advent időszakában hozzáláttak a kollegák az idősotthon feldíszítéséhez, mely nemes egyszerűségében pompázott a megrendezett ünnepségre.

Dr. Veres Margit polgármester asszony valamint az egységvezető asszony megható gondolati után a CantoArmonico énekegyüttes lélekemelő és szívet melengető műsort adott lakóink számára. A legtöbb zenemű mindenki számára ismerős volt, így egy kicsit a múlt emlékeiben elmerülve nagyon sok lakónknak könnyet csalt szemébe a kristálytiszta hangon szóló dallam. Olyan előadást hallhattunk részükről mellyel mindenki közelebb kerülhetett a karácsony szelleméhez.
A koncert után nehéz volt megszólalni, de a műsornak mennie kellett tovább, szebbnél szebb előadásokon keresztül nyerhettünk bepillantást a karácsony ünnepének valódi jelentésébe. Amely ha az igazi üzenetét keressük, akkor csendesedjünk el, és forduljunk a szívünkbe. Legyünk nyitottak észrevenni Jézus hívását, és merjünk odatérdelni a pásztorokkal a jászol mellé. Hiszen csak Jézus az, aki igazán ünneppé teheti a karácsonyunkat. Ő az, aki megadhatja az igazi szeretetet és békét.
A műsort a már hagyománnyá vált kollegák előadása zárta, mellyel a vadnyugatra varázsoltak el minket egy rövid időre, az időseink nagy örömére.
Az eddigieknél egy kicsit hosszabb műsorral ugyan, de egy teljesen felemelő délután nyújtottunk időseink számára, amelyben érezhették, hogy szeretjük, és tiszteljük őket.

Nemes Mónika